Gert kiest bij voorkeur een praktische insteek. Niet zeggen hoe het móet of aangeven wat áltijd of nóóit werkt. Nee, juist met elkaar door te dóen ontdekken wat wel of niet werkt in specifieke situaties.
Hierbij houdt hij deelnemers spiegels voor en stimuleert hij om dit ook bij elkaar te doen. Uiteindelijk laat hij deelnemers zelf keuzes maken in effectiever gedrag. Dit omdat hij sterk van mening is dat mensen uiteindelijk altijd zelf hun eigen keuzes maken.

Een belangrijk deel van zijn coaching en training is gericht op vaardigheid en gedragsverandering. Daar waar nodig gaat Gert ook een laag dieper om te kijken naar wat onderliggende waarden en normen of belemmerende gedachten zijn. Gert is ook gecertificeerd Mental Coach, HeartMath coach en HeartMath groepstrainer.

In trainingen gebruikt hij graag bepaalde theoretische modellen, maar alleen ter ondersteuning van de praktijk. De modellen zijn daarmee alleen een 'tool' in plaats van ze tot doel te verheven.

Ook werkt hij graag met trainingsacteurs om mensen met hun eigen praktijksituaties te laten werken. Omdat hij een aantal jaar theatersport heeft beoefend, lukt het hem ook om zelf in de huid van acteur te kruipen en zich te verplaatsen in de situaties die voor deelnemers lastig zijn.

Wat Gert boeiend en leuk vindt, is dat in zijn werken met individuen of groepen het bijna altijd gebeurt dat mensen inzichten krijgen waardoor ze effectiever en/of met meer vrijheid kunnen handelen in hun eigen praktijk. Hij realiseert zich hoe bijzonder het is dat hij hier een bijdrage aan kan leveren en is hier dan ook dankbaar voor. Omdat hij dit zo aansluit bij zijn drijfveren, verwacht hij ook niet dat hij het werk ooit minder interessant zal gaan vinden.

Zijn ambitie is dan ook niet om tot een groot trainingsbureau door te groeien, maar juist zelf met mensen aan de slag te gaan en blijven.

gert van grunsven international communication coach