Gert is geboren in 1964 en haalde in 1986 zijn HEAO diploma. Na eerst een paar jaar als inkoper in de schoenenbranche werkzaam te zijn geweest, maakte hij begin 1990 de overstap naar Randstad Uitzendbureau.

In eerste instantie werkte hij daar als intercedent en hij werd in 1993 leidinggevende van een aantal vestigingen. Van 1998 tot begin 2000 was hij personeelsmanager van een werkmaatschappij van Randstad. In deze functie coachte hij een groot deel van zijn tijd medewerkers op individuele basis.

Ondertussen was zijn interesse voor opleiding en training ontwikkeld. Vanaf 1995 gaf hij regelmatig meerdaagse interne trainingen voor intercedenten van Randstad.

Toen Randstad ervoor koos om deze trainingen te outsourcen, heeft Gert er voor gekozen om zijn hart te volgen en fulltime te kiezen voor het vak van training en coaching.

Van begin 2000 tot begin 2007 werkte hij voor Van den Broek & partners en aansluitend trad hij in dienst bij GITP Development & training: bij beide organisaties in de functie van senior trainer/coach/adviseur.

Door een reorganisatie begin 2010 veranderde de functie bij GITP, waardoor het accent minder op het uitvoering van trainingen kwam te liggen. Omdat dit voor Gert het leukste onderdeel van het vak is, heeft hij ervoor gekozen om zich toen als zelfstandig trainer en coach te vestigen.

Doordat hij een samenwerking aan is gegaan met van den Broek & partners en ook GITP hem regelmatig inzet als freelancer, had hij meteen een aardig gevulde agenda.

gert van grunsven international communication coach